Siapa yg KEJAM ?? cikgu ke Majikan????

Apa pun setiap org yg kena pecat pasti ada sebab tersendiri yang kadang tak perlukan kebenaran pun. Aku bkn nak cerita pasal sapa kejam tak ketam atau sapa yg betul atau x. Just nak share KENAPA aku PECAT MAJIKAN aku tu.

Aku berkhidmat jd cikgu 7 tahun…. 7 Tahun bkn satu masa yg singkat tau. Dah mcm2 aku beli hasil jd cikgu.. dah merata aku p hasil jd cikgu.. mcm2 benefit sebagai cikgu aku gunakan… masuk hospital.. buat operation.. papa aku sakit ditanggung… hotel ada diskaun… buat loan.. bkn puluh ribu yg aku gunakan kelebihan sebagai cikgu tau.. ratus ribu.. tambah2 semua mau cecah juta kot dan mcm2 la…

yg aku tau hampa yg keja swasta xkan dpt mcm mn aku sebagai cikgu dapat. Ramai org ckp rugi… sayang laa.. bkn senang nak dpt jd cikgu.. berenti nnt cukup ka duit.. boleh ka ZEDYA bg mcm keja jd cikgu.

ZEDYA tu company aku keja skrng. Kang aku citer pasal ZEDYA tau. Tah apa yg BAGUS sgt ZEDYA tu pun xtau.. mak pak aku pun xhappy dgn keputusan aku.. Laki aku pun sama. Al maklum la.. laki aku pun org GOMEN.. tau2 mentality org yg safety net ni.. cukup laa apa ada.. xsusah… xsenang mana…

the best part masa laki aku nak aku dulu… dia beria bcoz of aku ni CIKGU!! Korg ado?? Xado kan.. haha… dh.. bkn pasai laki aku yg aku nak cerita. tapi hampa tau x zaman skrng ni serba serbi mahai. Dah mahai hg ikut la kemampuan hg ja… tapi masalah nya.. MASALAH DIRI AKU SENDIRI!!

Hampa tau x… aku nak g holiday… aku nak beli mcm2… aku nak tolong ramai org… terutama org paling dekat dgn aku. aku nak sentiasa memberi.. aku dah penat gunakan tangan aku ni sebagai PENERIMA ja… keja AMIK apa org bagi.. terutamanya adik beradik aku.. depa keja bg ja kat aku.

KAKAK aku org paling banyak bagi mcm2 hampa tau x! aku bila NAK MEMBERI. 1 BENDA yg aku paling frust bila org yg banyak tolong aku bila dia susah aku xmampu TOLONG… masa tu tuhan ja tau apa aku rasa. Apa manfaat aku kat org lain kalau aku terus jd TANGAN YANG MENERIMA.

Wey…. Jd CIKGU GAJI MAHAL kan…. Xkan xcukup…. Ya2.. mmg masa aku berenti Gaji aku Sebelah tangan da… anak sorg ja… bukan 10 pun.. betoi2.. mmg betoi…

tapi hampa xtau apa komitmen aku kena tanggung. Tak kan semua aku nak ckp kan.. mana boleh. Yg pasti xcukup unk AKU. Untuk org lain aku pasti CUKUP. Buat keputusan pecat majikan aku masa tu satu benda yg SANGAT SUKAR! Masa tu xdak org yg SOKONG aku. Termasuk laki aku. Tapi aku tetap minta izin dia sebelum aku p hantar surat berenti.. walaupun dia bg keizinan tapi ada lg bla..bla….. masa tu aku sorg2 wey…

TETAP KAN HATI. KERASKAN HATI AKU ni dgn keputusan aku. TURNING POINT aku adalah… bila DIA.. Bos aku skrng cakap “ dik….. keputusan hg hari ni akan menentukan siapa hg 5 tahun akan datang “ aku menangis bila dia ckp.. aku terkesan sgt apa dia ckp…. Aku xtau kenapa. Mungkin sbb beban aku kena tanggung @ kesusahan yg aku kena hadap. Aku kelu xterucap… xmampu ckp apa..

tapi dgn WORDS tu mampu tetapkan pendirian aku unk buat keputusan. Aku xmampu ubah apa2 keputusan 5 tahun lepas yg aku buat dan hasilnya sekarang. Tapi aku tau aku mampu ubah nasib aku unk 5 tahun akan datang. Hampa tau x… sebelum batang hidung aku ni terkena ayat mcm tu… aku harapkan aku mengandung supaya dapat cuti tanpa gaji 5 tahun….. masih lagi nak berada dekat safety net!!!! Hahahahahaha…

hidup ni sebenarnya… xperlu pun safety net tu… Hg nak lebih Berjaya kena hadap dulu mcm2 risiko atau onak2 kehidupan. Baru tau mcm mn. Masa tu aku pejam mata aku buat keputusan dan JULAI 2018, OFFICIALY aku bkn lagi CIKGU!!!

Aku adalah warga ZEDYA! Aku dibawah pentakbiran KERAJAAN ZEDYA. ZEDYA aka DYA PLANNERR SDN BHD ni siapa??? Aku owner ke?? XPUN… Yg sanggup lepaskan apa aku ada skrng semata-mata nak jd part of ZEDYARIAN??? ZEDYA bkn la listing company pun. Apa yg buat aku TERLALU YAKIN untuk berkhidmat dgn ZEDYA adalah aku PERCAYA ZEDYA blh pergi jauh…

aku YAKIN masa depan aku kat sini. Aku yakin bila aku berada dalam ZEDYA aku mampu memberi manfaat kepada ramai org. In shaa Allah. Tu jaaa jawapan dia…. Biar betul.. kalau terlungkop ZEDYA aku2 skali aruahh tau x…. xpa. Kita hanya merangcang. SEBAIK BAIK RENCANA ADALAH DR DIA YANG SATU ALLAH SWT.

ALLAH permudahkan urusan aku korg ingat sbb diri aku ka?? Xpun… semua sbb dia lebih tahu apa yang terbaik unk hambanya…. Dengan ZEDYA aku ada KEPERCAYAAN DAN HARAPAN. Hampa semua kena doakan ZEDYA terus maju dan dapat membantu ramai org tau…. Long short story…… hasil daripada ZEDYA and Words bos zedya banyak bantu aku dan membuatkan aku sedar.

Aku kena tau apa matlamat aku. Keinginan aku. Baru aku dapat apa aku nak!!! ALLAH SWT bg apa kita minta… yg pasti dia MAHA PEMURAH… amin…

Sekian,

ZEDYA GOLDEN ! YES! YES! YES!

#60JUTAPASTIDAPAT

“ex cikgu “